40% off Popular Science books & eBooks—Save on general interest titles now!

cover

Imaginaire rescripting

theorie en praktijk

Authors: van der Wijngaart, Remco

 • Beschrijft effectieve behandeling voor trauma/ptss
 • Met veel casuïstiek
 • Stap voor stap aanpak
 • Biedt oplossingen voor uitdagende probleemsituaties uit de praktijk
see more benefits

Buy this book

Softcover n/a
 • ISBN 978-90-368-2450-7
 • Free shipping for individuals worldwide
 • Institutional customers should get in touch with their account manager
 • Covid-19 shipping restrictions
About this book

Dit boek biedt een praktische en volledige beschrijving van imaginaire rescripting als behandelmethode voor diverse klachten. Op overzichtelijke wijze wordt beschreven hoe de techniek toegepast kan worden in de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek of als op zichzelf staande behandeling van angst- en stemmingsklachten. Daarnaast worden diverse specialistische toepassingsgebieden besproken zoals het gebruik van imaginaire rescripting bij nachtmerries, eetstoornissen dwangstoornis etc. Dit boek is een onmisbaar handboek voor therapeuten die deze techniek willen leren maar biedt door zijn volledigheid ook een mogelijkheid om reeds bestaande kennis en vaardigheden verder uit te breiden.

 

Het boek beschrijft de verschillende fasen van de techniek. Beschreven wordt hoe een imaginatie-oefening kan worden gebruikt in de diagnostiekfase, hoe de therapeut beelden rescript tijdens de beginfase van de behandeling en hoe de cliënt leert zelf betekenisvolle beelden uit het verleden te herschrijven. Tenslotte wordt ook beschreven hoe imaginaire rescripting een methode kan zijn om de cliënt voor te bereiden op toekomstige triggersituaties.

 

Iedere stap wordt toegelicht met overzichtelijke praktijkvoorbeelden. Daarnaast wordt ingegaan op diverse uitdagende situaties die clinici in de praktijk tegenkomen zoals cliënten die zeggen geen beelden te hebben, die worstelen met schuldgevoelens tijdens de rescripting, die zich kritisch uitlaten over de oefeningen en vele andere probleemsituaties.

 

Imaginaire rescripting is geschreven door Remco van der Wijngaart, psychotherapeut en gezondheidszorgpsycholoog. Hij is meer dan 20 jaar werkzaam geweest op een academische afdeling van een ambulante geestelijke gezondheidszorginstelling waarbinnen hij als therapeut participeerde aan talrijke behandelstudies bij angst-, somatoforme- en eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. In een eerste behandelstudie naar de effectiviteit van schematherapie voor borderline persoonlijkheidsstoornis is hij getraind en gesuperviseerd in imaginaire rescripting door Jeffrey Young, grondlegger van schematherapie. Momenteel is Remco werkzaam in een zelfstandige praktijk voor psychotherapie in Maastricht. Hij heeft, in samenwerking met anderen, diverse audiovisuele producties ontwikkeld zoals Fine Tuning Imaginary rescripting; 35 scènes die imaginaire rescripting tonen in al zijn facetten.

 

Buy this book

Softcover n/a
 • ISBN 978-90-368-2450-7
 • Free shipping for individuals worldwide
 • Institutional customers should get in touch with their account manager
 • Covid-19 shipping restrictions
Loading...

Recommended for you

Loading...

Bibliographic Information

Bibliographic Information
Book Title
Imaginaire rescripting
Book Subtitle
theorie en praktijk
Authors
Copyright
2020
Publisher
Bohn Stafleu van Loghum
Copyright Holder
Bohn Stafleu van Loghum is een imprint van Springer Media B.V., onderdeel van Springer Nature
Softcover ISBN
978-90-368-2450-7
Edition Number
1
Topics