cover

Humor als verpleegkundige interventie 2.0

Authors: Bogers, Marcellino, Kleijer, Fransiska

 • Het enige boek voor verpleegkundigen dat humor als interventie bloedserieus neemt
  Niet alleen nuttig maar ook erg leuk om te lezen
  Vol met handige praktijkvoorbeelden

Buy this book

Softcover n/a
 • ISBN 978-90-368-1954-1
 • Free shipping for individuals worldwide
 • Institutional customers should get in touch with their account manager
 • Covid-19 shipping restrictions
About this book

Lachen is pijnstillend, ontspannend en helpt mensen om te gaan met hun angsten. Het toepassen van humor is dan ook een officiële verpleegkundige interventie (Bulechek, 2016). Voor de verpleegkundige zelf is gebruik van humor een goede remedie tegen burn-out. Toch wordt er tijdens de verpleegkundige opleiding en op de werkvloer niet uitgebreid stilgestaan bij de werking, de effecten en de mogelijkheden van gebruik van humor. Als je daar meer van weet, kun je humor bewust inzetten en op een natuurlijke manier deel uit laten maken van je werk. In dit boek vind je theoretische en praktische informatie, ervaringen van collega’s en vele voorbeelden. Na het lezen ervan heb je onder meer inzicht in de effecten van het gebruik van humor, weet je welke soorten humor er zijn, kun je een oordeel vormen over wat wel en wat niet kan en kun je serieus met humor aan de slag.  

 

Deze tweede, geactualiseerde en herziene editie is onder meer uitgebreid met informatie over het inzetten van humor bij mensen met dementie en in de palliatieve zorg. Daarnaast wordt er een oproep gedaan aan de docenten, kun je erachter komen wat jouw eigen humorstijl is en delen vele deskundigen, zoals Sibe Doosje, Huub Buijssen, Saskia Teunissen, Marinus van den Berg en Jeffrey Wijnberg, hun ervaringen en/of kennis over gebruik van humor.

Dit boek is bestemd voor alle verpleegkundigen, verzorgenden en andere professionals met directe patiënten/cliëntencontacten en voor docenten werkzaam bij zorg- en welzijnsopleidingen en hun studenten

About the authors

Van 2000 tot 2011 werkte Marcellino als congresontwikkelaar voor de gezondheidszorg bijElsevier Gezondheidszorg/Reed Business. Sinds 2011 is hij samen met medeauteur Fransiska Kleijer eigenaar van Congressen MetZorg.

Buy this book

Softcover n/a
 • ISBN 978-90-368-1954-1
 • Free shipping for individuals worldwide
 • Institutional customers should get in touch with their account manager
 • Covid-19 shipping restrictions
Loading...

Bibliographic Information

Bibliographic Information
Book Title
Humor als verpleegkundige interventie 2.0
Authors
Copyright
2018
Publisher
Bohn Stafleu van Loghum
Copyright Holder
Bohn Stafleu van Loghum is een imprint van Springer Media B.V., onderdeel van Springer Nature
Softcover ISBN
978-90-368-1954-1
Edition Number
2
Number of Pages
V, 121
Topics