CYBER DEAL: 50% off all Springer eBooks | Get this offer!

Trauma en persoonlijkheidsproblematiek

Authors: Stöfsel, Martijn, Mooren, Trudy

Free Preview
 • Geeft inzicht in de relatie tussen trauma en persoonlijkheidsstoornissenBiedt handvatten voor evidence based behandelingConform de nieuwste inzichten van de DSM-5 

書籍の購入

イーブック ¥3,668
価格の適用国: Japan (日本円価格は個人のお客様のみ有効) (小計)
 • ISBN 978-90-368-1084-5
 • ウォーターマーク付、 DRMフリー
 • ファイル形式: PDF, EPUB
 • ebooks can be used on all reading devices
 • Immediate eBook download after purchase
ソフトカバー ¥4,631
価格の適用国: Japan (日本円価格は個人のお客様のみ有効) (小計)
この書籍について

Dit boek behandelt trauma in relatie tot persoonlijkheidsproblemen. Uitgangspunt daarbij is dat (ernstige) traumatische gebeurtenissen ten grondslag liggen aan de coping, die leidt tot persoonlijkheidsproblematiek. De stappen die nodig zijn om te komen tot een casusconceptualisatie en behandelplan worden duidelijk beschreven. Aan de hand van de ‘interventiecirkel’ worden evidence based behandeltechnieken besproken. In het laatste deel wordt ingegaan op de effecten op de behandelaar bij de behandeling van deze problematiek en wat daarbij de valkuilen zijn.

Het boek biedt een overzicht over de theoretische achtergronden, de therapeutische methoden en geeft concrete praktische handvatten om cliënten die last hebben van persoonlijkheidsproblematiek goed te kunnen behandelen. Hierbij wordt uitgegaan van de nieuwste inzichten uit de DSM-5. Achtereenvolgens wordt aandacht besteed aan: de samenhang tussen vroegkinderlijke traumatisering en de ontwikkeling van een persoonlijkheidsstoornis aan de hand van verschillende theoretische modellen.

Een zorgvuldige aanpak van persoonlijkheidsproblemen betekent dat aandacht wordt besteed aan de nare ervaringen die hebben geleid tot een negatief zelfbeeld en de daaruit volgende destructieve patronen, de coping. Deze traumatische ervaringen die tijdens de jeugdjaren zijn opgedaan, zoals affectieve verwaarlozing, mishandeling, seksueel misbruik, verlating of anderszins kunnen goed worden behandeld. Door een traumagerichte behandeling, in combinatie met andere methodieken, zal vervolgens de inadequate hantering van stress en akelige herinneringen, de coping, kunnen veranderen.

We benadrukken daarbij het belang om overzicht te krijgen over deze complexe behandelingen door goede diagnostiek, het vaststellen van de samenhang tussen de symptomatologie en de levensgeschiedenis van de cliënt en een werkbare therapeutische relatie. De stappen die nodig zijn om te komen tot een casusconceptualisatie en behandelplan worden helder beschreven. Aan de hand van de ‘interventiecirkel’ worden evidence based behandeltechnieken besproken. Tot slot wordt in het laatste deel ingegaan op de gevolgen van persoonlijkheidsproblematiek voor de therapeutische relatie en de behandelaar. 

Dit boek is bij uitstek geschikt voor psychologen, psychotherapeuten en psychiaters (en zij die daartoe in opleiding zijn) die werken of gaan werken met mensen met complexe trauma- en persoonlijkheidsproblematiek.


 


Table of contents (15 chapters)

Table of contents (15 chapters)

書籍の購入

イーブック ¥3,668
価格の適用国: Japan (日本円価格は個人のお客様のみ有効) (小計)
 • ISBN 978-90-368-1084-5
 • ウォーターマーク付、 DRMフリー
 • ファイル形式: PDF, EPUB
 • ebooks can be used on all reading devices
 • Immediate eBook download after purchase
ソフトカバー ¥4,631
価格の適用国: Japan (日本円価格は個人のお客様のみ有効) (小計)
Loading...

この書籍のサービス情報

あなたへのおすすめ

Loading...

書誌情報

Bibliographic Information
Book Title
Trauma en persoonlijkheidsproblematiek
Authors
Copyright
2017
Publisher
Bohn Stafleu van Loghum
Copyright Holder
Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media B.V.
イーブック ISBN
978-90-368-1084-5
DOI
10.1007/978-90-368-1084-5
ソフトカバー ISBN
978-90-368-1083-8
Edition Number
1
Number of Pages
XIV, 265
Topics