cover

Leerling Leerkracht Relatie Vragenlijst - Handleiding

Authors: Koomen, Helma, Verschueren, K.

書籍の購入

ソフトカバー ¥11,715
価格の適用国: Japan (日本円価格は個人のお客様のみ有効) (小計)
  • ISBN 978-90-313-5159-6
  • 個人のお客様には、世界中どこでも配送料無料でお届けします。
  • Usually dispatched within 3 to 5 business days.
この教本について

Leerling Leerkracht Relatie Vragenlijst - LLRV

Een goede relatie tussen leerling en leerkracht draagt positief bij aan het welbevinden, de leerprestaties en het sociale functioneren van een leerling en is de basis van waaruit de leerkracht de sociale en cognitieve ontwikkeling van de leerling bevordert.

Met behulp van de LLRV kunnen leerling-leerkrachtrelaties worden opgespoord waarbij interventie en ondersteuning nodig is. Dit is van belang als een kind problemen vertoont in de klas. Problemen kunnen in een aantal gevallen mede veroorzaakt worden door een niet optimale relatie. Maar ook als de problemen van een kind hier los van staan, kan een goede relatie met de leerkracht een gunstige uitgangssituatie bieden voor begeleiding of behandeling. Een slechte relatie daarentegen kan de problemen juist verergeren. Aan de hand van de uitslag van de LLRV wordt duidelijk waar de sterke en zwakke punten zitten in de relatie met de leerkracht en op welke punten dus verbetering mogelijk is.

De LLRV is een zelfrapportage-instrument bestaande uit 28 items met een 5-puntsschaal waarmee de perceptie van de leerkracht van zijn relatie met een individuele leerling in kaart wordt gebracht in termen van drie relatiedimensies. Dit komt tot uiting in de subschalen:

§  Conflict

§  Nabijheid

§  Afhankelijkheid

De afnameduur bedraagt 5 tot 10 minuten.

De LLRV heeft goede psychometrische kwaliteiten en is genormeerd voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 12 jaar. De LLRV staat op de lijst van de Landelijke Commissie Toezicht Indicatiestelling (LCTI).

De LLRV kunt u via www.testweb.bsl.nl digitaal afnemen, scoren en interpreteren. Maar dit is ook mogelijk met behulp van een papieren vragenlijst. De LLRV is ontwikkeld door Helma Koomen, Karine Verschuren en Robert Pianta.

書籍の購入

ソフトカバー ¥11,715
価格の適用国: Japan (日本円価格は個人のお客様のみ有効) (小計)
  • ISBN 978-90-313-5159-6
  • 個人のお客様には、世界中どこでも配送料無料でお届けします。
  • Usually dispatched within 3 to 5 business days.
Loading...

あなたへのおすすめ

Loading...

書誌情報

Bibliographic Information
Book Title
Leerling Leerkracht Relatie Vragenlijst - Handleiding
Authors
Copyright
2007
Publisher
Bohn Stafleu van Loghum
Copyright Holder
Bohn Stafleu van Loghum
ソフトカバー ISBN
978-90-313-5159-6
Edition Number
1
Number of Pages
124
Topics